Centrum voor durfsport met horeca aan de Schelpenhoek

Foto: Volt-Hoorn

Suppen, windsurfen, kitesurfen of wakeboarden. Over enkele maanden kunnen durfsporters hun hart ophalen bij VOLT. Het centrum voor durfsport in Hoorn. Een ponton werd hiervoor op 18 april om 13.00 uur ingevaren.

Volt is het tweede initiatief dat start aan de Schelpenhoek in de Marina Kaap Hoorn. Het durfsportcentrum wordt opgericht door Liesbeth van Apeldoorn van TPAHG Architecten en Daphne Koopman van horecagelegenheden Loft der Zotheid en de Zwarte Olifant.

Volt is niet alleen een plek waar durfsporten beoefend kunnen worden, er kan ook gegeten worden.

Basis van Volt

Screen-Shot-2015-04-01-at-15.01.43Het ponton vormt de basis van Volt. Vervolgens wordt met behulp van zeecontainers een start gemaakt met het centrum. Volt moet volledig zelfvoorzienend worden, waarbij de elektriciteit opgewekt wordt met zonnepanelen.

Uitbreiding terrein

De eigenaar van het gebied, Ooms Ontwikkeling breidt hiermee de activiteiten op de locatie uit. Twee jaar geleden werd al een start gemaakt met de aanleg van een boothelling en vestigde strandpaviljoen Oranje Buiten zich met een aanlegsteiger.

Afgelopen weekend opende Oranje Buiten met Outdoor Hoorn het zomerseizoen door een eerste Outdoor evenement te organiseren.

Lees ook: