Collectief zet ‘Walking over small Peas’ neer met piano en performance art

Foto: boxie.nl

Een nieuw toonaangevend avondvullend programma vindt plaats in Huis Verloren met pianospel op twee vleugels en een decor met de live performance van Boxie van Boxtel en de fotografie van Joop Neefjes. ‘Walking over small peas’ door het Toon & Grens collectief (T&G) op zaterdag 28 maart om 20.30 uur.

Het collectief

Walking over small PeasT&G is ontstaan uit artistieke vriendschap tussen de musici Wietse Stuurman en Hans Weenink en de beeldende kunstenaars Boxie en Joep Neefjes. Het collectief heeft het streven om vanuit de muziek een samengaan tot stand te brengen met andere expressiemiddelen als beeldende kunst en fotografie.

Zij maakt experimentele concertvoorstellingen aan de hand van composities van Wietse Stuurman, meestal gespeeld op twee vleugels. De muziek van Stuurman is repetitief en minimalistisch. Soortgenoten zoals Cage, Philip Glass, Steve Reich en Arvo Pärt zijn vaak onderdeel van het concert.

‘Walking over small peas’

De partituur, het muziekstuk staat vast, hieraan zijn de pianisten Stuurman en Weenink streng gebonden. Boxie en Neefjes daarentegen hebben alle vrijheid om een eigen beeldende interpretatie in te brengen tijdens het concert, zij doen dit in de vorm van performances, installaties, tekeningen en fotografie.

Toegang 10 euro. Reserveren via [email protected]

Ga ook naar: