Kinderopvang Zonnelicht overgenomen door stichting Kinderopvang Hoorn

Indianenstok maken
Foto: zonnelichtkinderopvang.nl

De kinderopvang Zonnelicht is afgelopen dinsdag 12 maart failliet verklaard. Dezelfde middag nog is de opvang, gevestigd in de Montossorischool aan de Gording in Hoorn Kersenboogerd, overgenomen door stichting Kinderopvang Hoorn (SKH).

De naam en de neo-humanistische visie blijven behouden. Ook enkele van de negen leidsters in vaste dienst worden door SKH overgenomen.

Van financiële problemen was al enige tijd sprake. Volgens een verklaring van curator Kuno Cerutti was de organisatie genoodzaakt het faillissement aan te vragen omdat zij te kampen heeft met de algehele malaise in de kinderopvang.

Zonnelicht begon 25 jaar geleden als peuterspeelzaal en is onlangs verhuisd van de Hunzeweg naar de Montessorischool. Sinds 2005 heeft dagopvang met 25 plaatsen en veertig plekken voor buitenschoolse opvang (BSO).

SKH wil Zonnelicht voortzetten met in principe 12 plaatsen in het dagverblijf en 20 in de BSO.

Lees ook: