Naam bekend van eenmanspartij van Joke van Diepen: ‘Jong en Oud voor Hoorn’

Foto: Wikimedia

Twee weken geleden stapte raadslid en fractievoorzitter Joke van Diepen op bij de Hoornse Seniorenpartij. Ze gaat als eenmansfractie verder in de Hoornse raad. De naam van de nieuwe politieke partij: ‘Jong en Oud voor Hoorn’.

Met haar fractie wil ze aandacht besteden aan meer dan alleen senioren, zoals de naam van haar nieuwe partij weerspiegelt.

Opgestapt

Joke van Diepen vertrok 17 februari bij de Hoornse Seniorenpartij omdat ze sinds de verkiezingen niet door één deur kon met de nieuwkomers in de partij. Ze gaf toen aan om door te willen als eenmansfractie in de raad. De burgemeester had graag gezien dat partijen bij elkaar bleven of een fusie niet uit de weg gingen.

Dertien in de raad

Met deze nieuwe partij in de Hoornse raad, wordt het aantal fracties in de raad namelijk erg groot. Er zijn nu dertien politieke partijen vertegenwoordigd in de raad, waarvan zeven lokale partijen. Drie daarvan zijn eenmansfracties: de Hoornse Seniorenpartij, Hoorn Lokaal en de nieuwkomer, Jong en Oud voor Hoorn.

Lees ook: