Interactieve lezing met schrijver Maria Genova over boek ‘Dansen op de muur’

ZO organiseert op woensdag 11 maart in samenwerking met communicatiebureau Teamverband en de Bulgaarse journaliste Maria Genova een interactieve lezing over het nieuwe boek ‘Dansen op de muur’. Aanvang: 19.30 uur.

dansenopmuur.inddIn dit laatste boek vertelt Maria Genova over het leven van de gewone mensen in Oost-Europa en hoe snel hun leven na de omwenteling veranderde.

Op haar negentiende kwam ze naar Nederland en ze werd geconfronteerd met de talloze vooroordelen die Nederlanders over Oost-Europa en de Oost-Europeanen hadden en nog steeds hebben. Tijdens deze lezing schuwt ze ook niet gevoelige onderwerpen zoals de Oost-Europese criminelen of baantjespikkers. Daarnaast vertelt ze over haar tragikomische inburgering in Nederland en hoe zij journalist en schijfster werd, terwijl ze geen woord Nederlands sprak. In 2014 werd ze uitgeroepen tot schrijfster van het jaar.

Open discussie

Deze avond wordt ook met het publiek gediscussieerd over de val van de muur, het leven in Oost- en West-Europa, de beperkingen van een dictatuur en de ‘vrijheid’ van het kapitalisme.

Biografie

Maria Genova schreef onder andere het boek ‘Communisme, sex en leugens’, over het leven in een dictatuur. Een debuutroman waarmee ze de ‘De Looier Debutanten Prijs’ ontving in 2007.

Luister een aantal fragmenten uit verschillende boeken:

Ga ook naar: