Hoorn op Video: ‘In de voetstappen van de fotograaf’ [video]

De geschiedenis van Hoorn haarfijn in beeld door Hoorn op Video. Rob van Dijk dook in de geschiedenis en maakte een HD filmpje van 10 minuten met verschillende foto’s en video’s uit het verleden van de Facebook groep ‘Hoorn toen en Nu’.

“Ik ben vier weken bezig geweest in stad met een moderne filmcamera. Per foto kostte het vaak een uur. Het was zeer moeilijk om de juiste hoek te vinden van vroeger. Toen hadden ze andere lenzen. Vaak groothoek. Dus focuste ik op een centraal punt. Bijvoorbeeld een klok, raampje, hoek of een dak”, legt Van Dijk uit.

“Ook de oude beelden en foto’s filmde ik. Vervolgens plaatste ik de foto in mijn pc en filmde het beeldscherm in HD.”

Persoonlijk vindt Van Dijk ‘Peter bij de vogels’ het mooist. Een stuk foto dat levensecht wordt op film.

Rob van Dijk maakte meer video’s, ook voor Hoorn Nieuws: