De Dansonderneming presenteert nieuw werk in Theater het Pakhuis

Foto: pr

Dit voorjaar presenteert De Dansonderneming een avondvullend programma met nieuw werk in Theater Het Pakhuis in Hoorn. Een film die in première gaat en vier dansvoorstellingen op zaterdag 14 maart om 20.30 uur.

Voor de komende voorstelling werkt het gezelschap samen met fotograaf/filmer Katja Effting aan een documentaire. “Een unieke inkijk achter de schermen van het gezelschap”, aldus de organisatie.

Solo Sky

Maar er is meer te zien. Er zijn verschillende performances, zoals de solo Sky. die choreograaf Peter Leung, tevens danser bij Het Nationale Ballet, creëerde. Het jongste danstalent van de groep, Kris de Graaf, danst de speciaal voor haar gemaakte solo I van choreograaf Nanska van de Laar.

This Close

Naast de wereldpremière van I presenteert De Dansonderneming ook de wereldpremière van This Close.

Bits

Eerder al te zien in theater Het Pakhuis was de choreografie Bits. Dit stuk keert terug op het programma in verlengde vorm waarbij wordt samengewerkt met vj The Real T. In Bits worden minuscule bewegingen afgewisseld met grote, vloeiende lijnen.

Analogy

Voor het eerst te zien in het theater is Analogy. Deze productie ging afgelopen zomer in première tijdens het festival Muziek aan de Middenweg.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via theater Het Pakhuis, tel. 0229 247202 en online via www.pakhuishoorn.nl. Entree: 10 euro (CJP 7,50 euro). Theater Het Pakhuis is gelegen aan Onder de Boompjes 21 in Hoorn (N-H).

Ga ook naar: