Auto gestolen aan de Paardenweide

Foto: Renault dealer

Opnieuw is een auto gestolen in Zwaag. Ditmaal aan de Paardenweide. De eigenaar roept op, uit te kijken naar een witte, 5-deurs peugeot 107 uit 2013 met kenteken 34-ZPV-2 en de politie te waarschuwen bij het zien van het voertuig. De auto is meegenomen onder valse voorwendselen, vermoedelijk op vrijdagnacht of zaterdag overdag.

Briefje

De auto stond in principe netjes geparkeerd. Stomweg had de eigenaar de sleutel in de kofferbak laten hangen. Desondanks hadden mensen uit de omgeving dit opgemerkt en de sleutel eruit gehaald en netjes een briefje opgehangen. Twee mensen hebben het briefje gezien. Eén jongeman, wonend naast de parkeerplek, was bewust naar buiten gelopen. Hij zag dat een briefje was achtergelaten met het huisnummer waar de sleutel kon worden opgehaald.

Gestolen

De auto moet zijn meegenomen zijn op vrijdag 27 februari tussen 20.00 uur en 22.00 uur. “Om 8 uur is mijn schoonvader nog langs gereden en toen stond de auto er nog en om 10 uur kwam de buurvrouw thuis en heeft haar auto op dat zelfde plekje geparkeerd.”

Vanmiddag om drie uur kwamen de gedupeerden erachter. Het stel is er ook nog niet achter, bij welke buren de sleutel kon worden opgehaald. De mogelijke buren zijn niet thuis.

De auto is inmiddels teruggevonden aan de Streektuinen nabij het zwembad de Waterhoorn in Hoorn.

Lees ook: