‘Bob Dylan Tribute Band’ in Manifesto

De Hoornse ‘Bob Dylan Tribute Band’ Zimmer Frei speelt aanstaande zondagmiddag 1 maart om 16.00 uur op het poppodium in Manifesto aan de Holenweg 14C.

De band Zimmer Frei geeft een eigen vrije interpretatie aan Dylan’s ballads en ruigste rock-and-roll songs variërend van minder bekend werk tot zeer herkenbare meezingers! Een kleine greep uit ons repetoire: Things have changed, You ain’t going nowhere, Tangled up in blue, My back pages, Like a rollingstone, Mighty Quinn.

De focus van de band ligt op de harmonieën van de vocalisten. Naast de basisformatie van bas, drums en gitaar worden de warme klanken van de band verzorgd door keyboard, harmonica, mandoline en viool.

Bob Dylan

Bob Dylan is een van de beroemdste Amerikaanse artiesten, maar ook kunstenaar. Hij begon in de jaren vijftig en groeide uit tot een van de bekendste muzikanten in de twintigste eeuw. Vanwege zijn grote betekenis voor de Amerikaanse muziekcultuur kreeg hij in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.

Zimmer Frei

Zimmer Frei bestaat sinds 2011 en is ontstaan op het moment dat een aantal muzikanten, die eerder samenwerkten in muziekprojecten als de rockopera ‘Tommy’ van The Who en ‘The Last Waltz’ van The Band, gezamenlijk een nieuw project wilde starten. De muziek van Bob Dylan, die ook prominent aanwezig was in ‘The Last Waltz’, was een logische opvolger.

Kaarten kosten 6 euro ex fee in de voorverkoop via www.manifesto-hoorn.nl en bij alle Primera winkels.

Ga ook naar: