Eenmansbedrijven sterk toegenomen

Foto: KvK

De werkgelegenheid nam in veel bedrijfstakken af en het aantal bedrijven steeg. Vooral door een sterke toename van het aantal eenmansbedrijven. Dit heeft CBS op dinsdag 24 februari bekendgemaakt.

In Noord-Holland is het aantal eenmansbedrijven in de commerciële dienstverlening meer dan verdubbeld. Het aantal vestigingen met meerdere werkzame personen in de bouw en industrie nam echter af.

Landelijke tendens

In de periode 2007-2014 nam het aantal bedrijfsvestigingen in Nederland in zowel de industrie en bouw als in de commerciële dienstverlening toe, vooral door de toename van bedrijven met één werkzame persoon.

Het aantal eenpersoonsbedrijven in de commerciële dienstverlening steeg het sterkst in Utrecht met 121 procent, Flevoland met 119 procent) en Zuid-Holland 115 procent. Desalnietemin is de groei in Noord-Holland 113,8 procent.

Ook in de bouw en industrie was de toename van de eenpersoonsbedrijven groot. In Noord-Holland betrof het 45 procent en de sterkste toename is geconstateerd in Flevoland met 69 procent.

Bron: CBS

Lees ook: