Bewoners hebben inspraak op nieuwe invulling St. Michaëlskerk in Blokker

St. Michaëlskerk tijdens plaatsing van de gereconstrueerde torenspits
St. Michaëlskerk tijdens plaatsing van de gereconstrueerde torenspits
Foto: pr

Er komt een inspraakprocedure om de mening van omwonenden te peilen over de plannen van Stichting Stadsherstel voor de St. Michaëlskerk in Blokker. Zodra de restauratie is afgerond, wordt de kerk mogelijk verhuurd als cultureel centrum met horecavoorziening.

Cultureel centrum

In de kerk wil de stichting een zaal met podium- en horecafaciliteiten. Er is plek voor maximaal 100 zitplaatsen en de verwachte bezetting is zo’n 60 personen.Het college van burgemeester en wethouders staat aanvankelijk niet negatief tegenover het idee.

Er is een exploitant op het oog die een popprogrammering wil verzorgen met vooral singer-songwriters. In de zaal zullen, als het college positief besluit, zo’n 70 voorstellingen per jaar plaatsvinden.

Desondanks moet voor de plannen afgeweken worden van het bestemmingsplan.

Inspraakavond

Om de omgeving op de hoogte te brengen van de plannen en de mogelijkheid te geven om te reageren, is er een inspraakavond georganiseerd. De bijeenkomst is woensdag 4 maart vanaf 19.30 in de St. Michaëlskerk.

Procedure

De omwonenden in de nabije omgeving zijn ook per brief geïnformeerd over deze informatiebijeenkomst. Na afloop van de inspraakprocedure, die tot 18 maart duurt, neemt het college een definitief besluit.

Lees ook: