Blokker in winkelcentrum Grote Beer in Grote Waal gaat sluiten

Foto: cc Free foto

Het Blokker-filiaal in winkelcentrum De Grote Beer gaat sluiten. In Hoorn zijn vier winkels van Blokker en het is niet bekend of ook andere filialen van de huishoudwinkel gaan sluiten.

Winkelketen Blokker liet eerder weten ingrijpend te gaan reorganiseren, maar zei toe dat er geen filialen zouden worden gesloten. De sluiting van het filiaal in de Grote Waal staat haaks op deze belofte.

Blokker Holding heeft last van de financiële crisis en concurrentie met Action en andere discountwinkels.

Geen commentaar

Mensen in het filiaal in De Grote Beer mogen de pers niet te woord staan. Een medewerker bevestigt dat het filiaal gaat sluiten, maar kan daar verder niks over zeggen. Ze klinkt aangeslagen. Volgens een anonieme bron gaat de winkel per 1 juli dicht en raken alle medewerkers hun baan kwijt. Deze informatie is niet door het hoofdkantoor van Blokker bevestigd.

Hoe lang de winkel in De Grote Beer nog open blijft, of personeel uit de winkel in een ander filiaal aan de slag kan of werkloos wordt en waarom nou uitgerekend deze Blokker gaat sluiten, blijft dus onbekend.

Sociaal plan

In de plannen van Blokker Holding voor reorganisatie van de Blokker-winkels staat onder andere dat 440 van de 7.200 arbeidsplaatsen in heel Nederland komen te vervallen.

Vakbond FNV

Ook wil Blokker de winkels verbouwen om de omzetdaling te keren. Eergisteren overlegde vakbond FNV met de directie van de winkelketen. FNV is er sinds dat overleg van overtuigd dat bezuinigingen moeten worden doorgevoerd, maar staat sceptisch tegenover het verbreken van vaste contracten en de flexibilisering van arbeid, die Blokker wil doorvoeren. Wel onderhandelt FNV met de directie van Blokker over het opstellen van een sociaal plan.

Lees ook: