In totaal meer dan tien meldingen van diefstal gereedschap uit bedrijfsbusjes

Bedrijfswagen beveiliging
Bedrijfswagen beveiliging
Foto: boschmantrading.nl

Aan de diefstallen van dure gereedschappen uit bedrijfsbusjes lijkt geen einde te komen. Het is schering en inslag in Hoorn en omgeving. De een na de andere melding komt binnen.

Gisteren nog, werd een jongeman in de Galjoen in Zwaag de dupe. Gereedschap van de merken deWalt, Makita en Festool werd gestolen. De eigenaar looft 1000 euro uit via Facebook voor de gouden tip.

Meldingen

In Hoorn is in totaal de afgelopen weken al tien keer ingebroken in verschillende bedrijfswagens. Vijf ervan vonden plaats in Hoorn Kersenboogerd. Ook een groot bedrijf in Hoorn geeft aan de dupe te zijn van inbraken in hun voertuigen.

In Wervershoof ontving de politie afgelopen periode daarentegen slechts één melding.

Preventie

De woordvoerder van de politie geeft aan: ,,Uiteraard is het vervelend als het je overkomt. Het is echter niet zo dat op bepaalde tijdstippen op bepaalde dagen deze inbraken plaatsvinden, daarom is het lastig voor ons als politie om erop in te zetten.”

De politie adviseert bedrijfsbusjes goed te beveiligen en af te sluiten. Ter preventie is het ook raadzaam de bus op een verlichte plek te zetten. En uiteraard: “Zie je een verdachte situatie in je woonomgeving, iets dat er niet thuishoort, bel 112.”

Lees ook: