1.Hoorn houdt drie informatieochtenden over de zorg in Hoorn

Foto: Lingewaard.nieuws.nl

De gemeente Hoorn organiseert samen met Stichting Ouderenraad in februari drie informatieochtenden over de nieuwe situatie in de zorg. De bijeenkomsten vinden plaats op 4, 6 en 11 februari van 10.15 tot 12.00 uur en zijn verspreid over drie locaties in Hoorn.

Veranderingen

Hoe gaat de gemeente om met de nieuwe zorgtaak vanuit de Wmo? En wat verandert er? De gemeentelijke organisatie voor zorg & ondersteuning 1.Hoorn geeft hier graag antwoord op.

Wethouder

De ochtenden worden ingeleid door wethouder Pijl (leefbaarheid, wonen, welzijn en ouderenzorg) en door mevrouw Van Berkum, voorzitter van Stichting Ouderenraad. Verder zijn verschillende medewerkers van 1.Hoorn aanwezig die vragen kunnen beantwoorden.

Vragen

Vragen zoals ‘Blijf ik mijn huishoudelijke hulp houden?’, ‘Kan ik die hulp nog wel betalen en hoe gaat dat?’, ‘Wat is een keukentafelgesprek?’, ‘Heb ik recht op een traplift of een scootmobiel?’ en ‘Hoe moet ik mij voorbereiden op een gesprek met de gemeente als ik hulp nodig heb?’.

Bijeenkomsten

Op woensdag 4 februari is de eerste informatieochtend aan de Nieuwe Steen, in de Raadzaal van het stadhuis. Vrijdag 6 februari kunnen inwoners terecht in wijkcentrum Grote Waal en op 11 februari is de informatieochtend in wijkcentrum Kersenboogerd. Naast uitleg over de nieuwe situatie in de zorg (Wmo), kunnen bezoekers van deze ochtenden hun persoonlijke vragen stellen.

Programma

Het programma omvat een korte presentatie en een rollenspel waarbij de nieuwe situatie op laagdrempelige wijze wordt toegelicht. Met name senioren zijn van harte uitgenodigd om bij een van deze ochtenden aanwezig te zijn.

De bijeenkomsten starten om 10.15 uur en duren tot 12.00 uur. Op alle drie de ochtenden is de inloop vanaf 10.00 uur. Aanmelden is niet nodig.