Kaartlezers nieuwe parkeerautomaten vervangen en extra automaten

Foto: nl.3weg.nl

De afgelopen twee dagen zijn de kaartlezers voor pinpassen in alle nieuwe parkeerautomaten vervangen. “Vanaf vandaag zouden de storingen, zoals die zich de afgelopen weken hebben voorgedaan als gevolg van een bug tot het verleden moeten behoren. Daarmee is een van de problemen rond de invoering van muntloos parkeren op kenteken opgelost”, aldus de gemeente Hoorn.

Vorige week werd duidelijk dat de lange wachtrijen bij de parkeerautomaten niet alleen werden veroorzaakt door onwennigheid en de decemberdrukte, maar ook door storingen in de kaartlezers. Daardoor raakten parkeerautomaten buiten bedrijf. Ook waren er storingen die niet zichtbaar waren als gevolg van mislukte transacties.

Tijdelijk extra automaten
Binnen twee weken zorgt de leverancier tevens voor plaatsing van twee extra automaten die op een verwisselbare accu draaien. Het gaat om de twee locaties waar momenteel structureel wachtrijen ontstaan: bij ijsbaan De Westfries en op de Noorderveemarkt. Beide automaten zijn tijdelijk en worden geplaatst op kosten van de leverancier.

Op de Noorderveemarkt komt uiteindelijk de reeds bestelde automaat. Voor de ijsbaan wordt de situatie na afloop van het schaatsseizoen bekeken.

Evaluatie
Ook volgt een uitgebreide evaluatie op het moment dat de nieuwe automaten lang genoeg in gebruik zijn om een realistisch beeld te vormen van de situatie zoals die dan is. De parkeerders hebben dan een gewenningsperiode achter de rug en er kan dan van kinderziektes in de automaten geen sprake meer zijn. De evaluatie zal uitwijzen of extra maatregelen nodig of wenselijk zijn.

Wethouder Bashara: “We doen er alles aan om te zorgen dat betaald parkeren in Hoorn gaat zoals we het graag zien: comfortabel, voordelig en snel. Pinpas bij de hand, niet meer met een parkeerkaartje terug naar je auto, maar meteen door naar je plaats van bestemming. Dat is wat we willen en ik ga ervan uit dat we dit nu snel voor elkaar krijgen.”

Lees ook: