Frauduleuze kofferbakverkoop van messenset aan Venenlaan

Foto: cc Flickr

Pas op voor oplichting. Een melding is binnengekomen van ‘illegale’ kofferbak verkoop in Hoorn. Een voorbijganger werd een ‘dure’ messenset aangeboden rond 12.20 uur aan de Venenlaan, ter hoogte van de Pieter Florisstraat.

Een man, 60+ en met een licht accent, vertelt op charmante wijze een verhaal. De man komt uit Denemarken en is al 40 jaar getrouwd met een Nederlandse. Hij geeft aan te verblijven in het Van der Valk Hotel.

De man geeft aan in Hoorn te zijn vanwege een messenbeurs. Hij vertegenwoordigt Zwilling, waarna hij een pasje laat zien. Vanavond zou hij terugvliegen via Schiphol en moet zijn huurauto, Ford Focus met kenteken XV-ZV-39 inleveren. De auto blijkt niet meer verzekerd en de APK is al 3 maanden verlopen.

De messenset koffer, met een folder waarop staat dat de set 675 euro waard is, wordt aangeboden voor 125 euro. De set mag niet mee worden genomen in het vliegtuig! Jij mag als gelukkige voor de kosten van de koffer (de 125 euro) de messenset kopen/krijgen!

De betrokkene geeft aan dat de messen er geenszins uitzagen als professionele messen en van Chinese makelij leken te zijn. Daarnaast is de auto verdacht oud voor een huurauto. De man waarschuwt voor oplichting.