Barbara, een leven in beeld

Foto: De Blauwe Schuit

Op zondag 9 april vormt creatief centrum De Blauwe Schuit om 16.00 uur het unieke decor voor een bijzondere locatietheatervoorstelling. ‘Barbara, een leven in beeld’ is een monoloog over het leven en werk van Barbara Hepworth, een van de grootste 20e-eeuwse Engelse beeldhouwers. Waar kun je zo’n voorstelling nu beter bekijken dan in een echt beeldhouwatelier?

Barbara Hepworth leefde van 1903 tot 1975. Haar bewogen en bevlogen leven werd voor het grootste deel bepaald door haar beeldend werk, maar ook door de zorg voor vier kinderen uit twee huwelijken. In de tweede helft van de 20e eeuw, waarin de kunstwereld werd gedomineerd door mannen, wist zij een vooraanstaande positie te verwerven. Zij was tijdgenote van en bevriend met onder andere Henry Moore en Piet Mondriaan. Veel mensen en zelfs kunstliefhebbers kennen deze mannen, maar hebben nog nooit van Barbara Hepworth gehoord: hoog tijd dat zij in Nederland in bredere kring bekend wordt en als inspirerend voorbeeld kan dienen! De Blauwe Schuit wil daar graag aan bijdragen via deze voorstelling.

De voorstelling begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur) en duurt ongeveer een uur. Entrée = € 18,50 incl. een drankje en hapje na afloop. Er is beperkt plek, dus reserveer je kaarten via www.blauweschuit.nl.

In het weekend van de voorstelling zijn er nog meer activiteiten bij De Blauwe Schuit. Vrijdagavond 7 april is er de kunstgeschiedenislezing ‘Marc Chagall – Dromen in kleur’, op zaterdag 8 april zijn er workshops Pottenbakken, Papiermaken op Japanse wijze en Monoprint. Kijk voor het volledige aanbod op www.blauweschuit.nl.