Schrijfdebuut Hoornse Joyce Roele

Foto: Godijn Publishing

N.22 is het schrijfdebuut van de zeventienjarige Joyce Roele. Het boek wordt op 30 maart gelanceerd in de Hoornse Boekhandel in Hoorn.

Joyce Roele (1999) houdt niet van lezen en vindt schrijven niet leuk, totdat ze op haar negende de fantasyhoek voor vijftien jaar en ouder in de bibliotheek ontdekt. Vanaf dat moment is ze van boeken en het schrijven van verhalen gaan houden. Ze is de jongste van zes en woont met haar ouders en nog één van haar oudere broers thuis.

N.22
Katherine, de beste vriendin van Alexander en Lena, is twee jaar geleden door de overheid opgesloten in een laboratorium. Wanneer zij wordt overgeplaatst naar laboratorium Mentha, verwacht ze niet lang meer te leven. Als de tienjarige Zoë bij haar aan tafel komt zitten en ze de arrogante Branden ontmoet, krijgt haar leven een verrassende wending.
Alexander en Lena riskeren al meer dan drie maanden hun eigen levens om haar te vinden en te bevrijden. Een zoektocht vol met gevaren. Ze komen voor keuzes te staan die ze nooit hadden verwacht te hoeven maken. Op hun reis komen ze de mysterieuze maar behulpzame Zed tegen. Kunnen ze hem vertrouwen?

Genre
N.22 is een Young Adult in het genre Fantasy/SciFi. Een verhaal over een meisje dat wordt onderzocht in laboratoria, omdat ze de gave heeft mensen te kunnen helen. De techniek die Joyce Roele in het boek beschrijft, zou zo maar een opvolging kunnen zijn van onze huidige techniek. De emoties die ze de personages heeft gegeven, zijn echter universeel.

Meer informatie:
De boeklancering is open voor iedereen en start om 19.30 uur. Bij aankoop van het boek, tijdens de lancering, ontvang je het boekenweekgeschenk cadeau. Het boek is vanaf 30 maart verkrijgbaar bij alle boekhandels. Voor meer informatie: www.godijnpublishing.nl