d´Ampte excellente school

Foto: d´Ampte Twitter

Maandagochtend heeft de Inspectie van het Onderwijs bekend gemaakt welke scholen het predicaat (titel) Excellente School mogen ontvangen. Het Hoornse Tabor college locatie d´Ampte heeft het predicaat Excellente School voor basis-kader ontvangen. Hiermee is het d´Ampte de eerste school voor voortgezet onderwijs in Westfriesland die zich excellent mag noemen.

De toekenning van het predicaat Excellente School houdt in dat één of meer afdelingen van een school onderwijs van bijzonder goede kwaliteit biedt aan zijn leerlingen. Naast goed onderwijs hebben excellente scholen een specifiek en uniek excellentieprofiel.

Centraal in het excellentieprofiel van d´Ampte staat het pedagogisch concept Handig Gedrag en het programma Kracht in Controle. Dit excellentieprofiel wordt ondersteund door ouderbetrokkenheid en de rol van de docent.

Daarnaast waardeert de jury de eigen d’Ampte Academie, die trainingen verzorgt aan de docenten om de lessen beter af te stemmen op verschillen tussen leerlingen en om aanzetten te geven tot gepersonaliseerd leren.

In februari 2016 is gestart met de aanvraag van het predicaat Excellente School, vervolgens heeft de inspectie een bezoek gebracht (lesbezoeken, gesprekken met directie, ouders, leerlingen, docenten). In juni 2016 is er een gesprek met de onafhankelijke jury gevoerd in Den Haag en tot slot is het d´Ampte in oktober bezocht door twee juryleden. Tijdens dit bezoek heeft de jury lessen bezocht en gesprekken gevoerd met de directie, een aantal ouders, leerlingen en docenten.