Leren kijken naar kunst

Juliette verhofstad
Juliette verhofstad
Foto: De Blauwe Schuit

Ze hingen aan haar lippen, de mensen die tijdens het recente Blauwe Schuit Festival de lezing van docent Juliette Verhofstad over Matisse bezochten. Wie ook met andere ogen wil leren kijken naar kunst kan zich inschrijven voor de lezingen, korte en lange cursussen kunstgeschiedenis die de gepassioneerde docent geeft bij De Blauwe Schuit. Er zijn nog een paar plekjes vrij, net als bij sommige andere creatieve cursussen en workshops!

Na het geslaagde Blauwe Schuit festival van vrijdag 13 januari zitten sommige cursussen al helemaal vol. Maar in de lessen van Juliëtte Verhofstad is nog wat ruimte. Ga je liever zélf creatief aan de slag? Ook voor de cursussen Fotografie, Glas-in-lood, Schrijven, Textiel als beeldend middel, Creatief interieurontwerp en Keramiek kun je je nog aanmelden. Op www.blauweschuit.nl krijg je een indruk van wat je in deze cursussen gaat leren en je vindt er alle praktische informatie over aantal lessen, lesdagen en -tijden en kosten.

Learn from the best!
Bij de cursusinformatie op de website kun je ook lezen wie je docent wordt. Klik je door, dan zie je dat alle docenten van De Blauwe Schuit zelf uitvoerend kunstenaar zijn. Ze beheersen hun discipline dus tot in de puntjes, maar verstaan bovendien de kunst om de materie op heldere wijze aan je uit te leggen. Waarbij ze je graag uitdagen en inspireren. Zo leer je niet alleen een kunstje, maar werk je samen met hen aan de ontwikkeling van je eigen creativiteit.

Creatieve duik
Alle cursussen en proeflessen worden gegeven in het bijzondere pand van De Blauwe Schuit: het voormalig zwembad aan de Vredehofstraat in Hoorn. Met voldoende gratis parkeerplaatsen en alle faciliteiten die je nodig hebt om straks creatief aan de slag te gaan met de cursus van jouw keuze!