Westfriese Bedrijvengroep opent schademeldpunt N23!

Foto: Illustir

De Westfriese Bedrijvengroep opent een meldpunt voor ondernemers die in de problemen komen door de vertraging van de werkzaamheden aan de N23. Niemand mag de dupe zijn van de onenigheid tussen Heijmans en de Provincie Noord Holland, vindt de WBG.

Door navraag bij diverse bij de WBG aangesloten bedrijven wordt de schade geschat op 25 miljoen euro per jaar voor bedrijven in de regio, indien de huidige situatie onveranderd blijft. Daarom roept de WBG ondernemers op om zich met hun schade te melden via een speciaal schademeldpunt: www.meldpuntN23.nl

Als gevolg van een conflict tussen Heijmans en de Provincie Noord-Holland komt het werk aan de N23 stil te liggen. De gevolgen voor bedrijven en burgers zijn dramatisch. Het regionale bedrijfsleven, georganiseerd in de Westfriese Bedrijvengroep, TLN en LTO pleitten eerder al de voortzetting van de werkzaamheden.

De weg ligt op meerdere plaatsen open. Dat levert onvermijdelijke snelheidsbeperkingen, omleidingen en vertragingen op. De economische schade is groot en komt onder meer voort uit vertragingen in het transport van goederen en personeel of uitstel van werk voor de onderaannemers van Heijmans. De WBG wil deze schade verder in kaart brengen en het voor de ondernemers mogelijk maken hun schade te verhalen.

De ondernemers kiezen nadrukkelijk geen partij in het conflict: zowel Heijmans als de Provincie hebben een verantwoordelijkheid naar de regio. Zij kunnen de Westfriese economie en haar verkeersdeelnemers niet langer de dupe laten zijn van hun conflict. De partijen moeten hun conflict beƫindigen en zo snel mogelijk knelpunten en gevaarlijke situaties oplossen.

Overheden en bedrijven in de regio hebben jaren gestreden voor de opwaardering van de N23/Westfrisiaweg. Niemand kan zich het wachten op een uitslag van een langdurige rechtszaak permitteren. De schep moet direct weer in de grond! Aldus het WBG.