Feest in De Waterhoorn

Foto: Backpacker01

Op zaterdag 29 oktober is het dubbel feest in De Waterhoorn. De Waterhoorn viert haar officiële opening als Optisport locatie en de Week van de Pleegzorg gaat feestelijk van start! Van 10.00 tot 17.00 uur is het recreatiebad open en zijn er allerlei leuke activiteiten in De Waterhoorn.

Feestelijk programma
Om 12.00 uur zal de officiële opening zijn van De Waterhoorn als Optisport locatie. Gevolgd door de aftrap van de Week van de Pleegzorg. Om 13.30 uur zullen Maarten van der Weijden en Els Rienstra, bestuurder van Parlan en portefeuillehouder pleegzorg bij Jeugdzorg Nederland, hiervoor het startschot geven. ’s Middags is er een zwemdemonstratie van Maarten van der Weijden en zijn er leuke activiteiten in het zwembad tot 17.00 uur.

Optisport in Hoorn
Vanaf half september is Optisport gestart met de exploitatie van zwembad De Waterhoorn. Optisport exploiteert de komende 10 jaar zwembad De Waterhoorn, zwembad De Wijzend en ijsbaan De Westfries. Optisport wil investeren in deze drie sportaccommodaties en het aanbod nog aantrekkelijker maken voor de gasten. Zo wil de exploitant bijvoorbeeld de ligweide bij De Wijzend beter benutten met speeltoestellen, de ijsbaan energiezuiniger maken en investeren in de horeca van de locaties.

Week van de Pleegzorg 2016
Van 29 oktober t/m 6 november wordt voor de tweede keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In deze week worden in heel het land uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de pleegzorgaanbieders. Eén van de landelijke activiteiten in het kader van binding en behoud van pleegouders is de Optisport zwemactie.

Optisport stelt vouchers beschikbaar waarmee pleeggezinnen tijdens de Week van de Pleegzorg een keer gratis kunnen gaan zwemmen in één van de Optisport zwembaden. Alle activiteiten staan op de actiewebsite www.weekvandepleegzorg.nl