Hoornse Winkeldriedaagse

Foto: Mooi Hoorn

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober organiseert Mooi Hoorn de Hoornse Winkeldriedaagse!Het begint allemaal op de vrijdagavond met de feestelijke ontsteking van de wintersfeer verlichting en eindigt met een knallende koopzondag ter afsluiting. Alle drie de dagen zitten vol mogelijkheden, interactie en muzikale blijdschap!

Drie dagen feest!
Op vrijdagavond starten we vanaf 18.30 met allerlei gevarieerde muzikanten en artiesten op straat en als extra hoogtepunt om 20.00 uur de ontsteking van de wintersfeer feestverlichting! De winkels blijven deze vrijdagavond tot 22.00 uur open. Zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur lopen er ook muzikanten en artiesten door de stad, terwijl er die avond de Halloween Horrorwalk zal plaatsvinden. En als klap op de vuurpijl zullen ook tijdens super koopzondag tussen 12.00 en 17.00 uur de straten en steegjes gevuld zijn met artiesten en muzikanten.

Programma

Folkmuziek en spectaculaire ontsteking feestverlichting op vrijdag van 18:00 – 22:00
m.m.v. Airiesjkwair, Unicorn, Showband Hoorn, dansgroep Deep Devotion en Geselscap Goet ende Fyn.

Samen met Irish Folk Choir Airiesjkwair is het genieten geblazen van meerstemmig gezongen traditionele Ierse, Keltische en Schotse volksliedjes.

Het repertoire dat UNICORN speelt is zeer omvangrijk; een mengeling van Keltisch (Iers,Schots) Nederlands/ Vlaams, Jiddische fiddlemuziek en liedjes (Klezmer) , Canadees, Bluegrass, maar ook Nederlandstalige en Engelstalig zeemans- (Shanties) zigeuner – liederen en zelfs popballades.

Goet ende Fyn – waarvan de naam ontleend is aan het 14e eeuwse Egidiuslied – is een muziekensemble dat zich specialiseert in oude Nederlandse, Vlaamse en Franse liederen, dansmuziek, muzikale gedichten en folklore vanaf de vroege middeleeuwen, de Gouden Eeuw en de Opstand in de Nederlanden. De muzikanten van Goet ende Fyn begeleiden zichzelf op diverse authentieke instrumenten waaronder; draailier, Keltische harp, eenhandsfluit, psalterium Vlaamse doedelzak, koehoorns, vedel en cittren organistrum en brengen een afwisseling van ernst en luim, muzikaal luistergenot en lichtvoetig vermaak.
Showband Hoorn en Deep Devotion
Om 19.45 uur verzorgt Showband Hoorn vanaf de Kleine Noord over de Grote Noord tot aan de Roode Steen een muzikaal spektakel waarna de feestverlichting om 20.00 uur aangaat.

Jazzparade op zaterdag van 12:00 – 17:00 uur
m.m.v. de Seaside Jazzband, AlaCarte, MC Dixie Swingcompany en The Lazyboys.

In het winkelgebied en de Hoornse haven struikel je deze middag over de jazzorkesten. Zij spelen gezamenlijk op de Roode Steen om 13:00, 13:30, 14:15, 14:45 en 16:30 uur en tussendoor waaieren de gezelschappen uit over de diverse straten.
’s Avonds is het griezelen geblazen bij de Halloween Horrorwalk. Dit jaar valt Halloween op zaterdag 29 oktober. Er zijn 2 Halloween walks door Hoorn, 1 voor jongeren, de Kids Walk tot 14 jaar en 1 voor ouderen vanaf 14 jaar. Meer info: www.halloweenhorrorwalk.nl

Latijns-Amerikaanse actie op zondag van 12:00 – 17:00 uur
m.m.v. Brassband Agogo, Tineke Schaper, Deep Devotion en Roshan Warjavand.

Op de Roode Steen zijn doorlopend demonstraties en workshops waar je het vanzelf warm van krijgt.

Tineke Schaper (www.voedingscoachingtinekeschaper.nl) komt met een groep leerlingen Zumbaworkshops geven. Iedereen kan en mag meedoen!

Roshan Warjavand (www.tango-dansen.nl) komt met een partner demonstraties Argentijnse tango laten zien.

Deep Devotion bestaat uit een groep mooie, gemotiveerde en enthousiaste dansers en danseressen rond de 21 jaar.
Dit team is diverse malen 1e geworden bij voorrondes van Nederlandse kampioenschappen van UDO, HAFF en SONEO en eindigen al jaren in top 3 bij de Nederlandse kampioenschappen. Zij hebben fantastisch resultaat gehaald en de halve finale behaald op Wereldkampioenschappen van UDO 2015. Naast het meedoen aan wedstrijden, verzorgen zij ook diverse shows.

Brassband Agogo verzorgt opzwepende en high impact muziek op de winkelstraten en in het havengebied.