Koffie, thee en contact tijdens actie Kom erbij!

Foto: Gemeente Hoorn

Eenzaamheid is van alle leeftijden en komt in alle lagen van de bevolking voor. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Soms is er het gemis van een partner of wonen er geen familieleden of kennissen dichtbij. Mensen met een klein sociaal netwerk zijn sneller eenzaam dan mensen met een gevarieerd netwerk en goede relaties. Lang eenzaam zijn kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Het verhoogt de bloeddruk, leidt tot stress en vergroot de kans op een depressie. Daarom roepen de medewerkers 1.Hoorn inwoners op: ‘Kom Erbij! en sluit aan bij één van de activiteiten die in Hoorn worden georganiseerd.

Op dinsdag 27 september staan medewerkers van 1.Hoorn daarom van 14.00 tot 16.00 uur in winkelcentrum de Korenbloem om met het winkelend publiek in gesprek te gaan over eenzaamheid. Eenzaamheid aanpakken begint namelijk met het leggen van contact. Met een kopje koffie of thee komt het gesprek bovendien sneller op gang. De medewerkers van 1.Hoorn horen graag uw tips en ideeën tegen eenzaamheid.

1.Hoorn 
1.Hoorn is de naam van de teams voor zorg en ondersteuning voor alle inwoners die dat nodig hebben. Bij 1.Hoorn kan iedereen, jong en oud, terecht voor advies en hulp op het gebied van welzijn, opvoeding, jeugdzorg, werk en inkomen. In de teams werken professionals van verschillende organisaties samen. Deze professionals weten de weg in de wijk, kunnen naar u toe komen en kennen de lokale en regionale organisaties.

Thema Kom erbij!
Het thema van de Week tegen Eenzaamheid 2016 is: Kom erbij!. Door het hele land organiseren honderden organisaties en vrijwilligers Kom erbij-activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt.