Vlinder!

Foto: MAK Blokweer

Hoe zou je leven er uit zien als je als rups was geboren? Op zondag 11 september gaat MAK’s snuffelmoment voor peuters en kleuters over rupsen en vlinders. Rita Hooijmans van LEV! Educatie verzorgt deze theatrale en interactieve activiteit bij MAK Blokweer.

Hoe zou je leven er uit zien als je als rups was geboren? We bekijken samen een mooi prentenboek vol natuurgetrouwe tekeningen. We zien het eitje en de rups en leren waarom de rups zo veel moet eten. Daarna beleven we het vervellen en verpoppen. En dan… verschijnt een prachtige vlinder uit de pop! Het is eigenlijk ongelofelijk!

Na het interactieve voorleesverhaal knutselen we zelf een hongerig rupsje op een blad. Bij mooi weer duiken we samen nog even de vlindertuin in. En natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie vlinderkleurplaat mee naar huis!

Deze activiteit vindt plaats op zondag 11 september van 11:00 tot 12:00. De Snuffelmomenten zijn speciaal voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en staan altijd in het teken van één van onze thema’s: natuur, boerderij en groen. Reserveren is verplicht en kan telefonisch (0229-266344) of via email naar [email protected]. De kosten zijn € 3,50 per kind. Er kunnen maximaal 25 kinderen meedoen, dus wees er snel bij!