Informatiebijeenkomst over angst- en dwangstoornissen

Foto: Stefan Rheone

Op woensdag 7 september organiseert GGZ Noord-Holland-Noord een informatieavond over angst- en dwangstoornissen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt gehouden in Hoorn. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn van harte welkom!

Angststoornis
Angstklachten komen veel voor, de angststoornis is de meest voorkomende psychische ziekte. Iedereen heeft in zijn leven te maken met angsten. Als deze angsten voor een deel je leven gaan bepalen, is het zinvol om daar iets aan te doen. Bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen én ouderen komen angstklachten voor. Een angststoornis heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving.

Als de angstklachten niet vanzelf overgaan en je leven gaan bepalen, komen veel mensen in aanraking met de Geestelijke Gezondheidszorg. Dan ontstaat een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen. Wat is een angststoornis? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een familielid met angstklachten omgaan? Waar kan ik op zoek naar meer informatie? Deze vragen en nog veel meer komen aan de orde tijdens deze informatieavond. Ook worden de behandelmogelijkheden in de regio, bij GGZ Noord-Holland-Noord besproken voor mensen met een angststoornis. Zowel voor mensen met lichte klachten als voor mensen die een ernstige angststoornis hebben.

Praktische informatie
De presentatie wordt gehouden door mevrouw G. Rijnders-Badita, GGZ arts/cognitief gedragstherapeut, werkzaam bij GGZ Noord-Holland-Noord in Hoorn. En er is een ervaringsdeskundige aanwezig die uit eigen ervaring vertelt.

Woensdag 7 september 2016
Van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur
GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn, Maelsonstraat 1

Aanmelden
Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn. Telefoon: 088 65 65 010, vraag naar locatie Hoorn.