Ondernemerstrainingen voor werkzoekenden

Foto: Startwijzer

Woon je in Hoorn, heb je op dit moment geen werk en wil je eigen baas worden? Schrijf je in voor de twee oriëntatiedagen van Startwijzer.

Daar kun je samen met WerkSaam Westfriesland onderzoeken of een eigen bedrijf bij je past. Daarna kun je mogelijk een training volgen zodat je van jouw idee een goedlopend bedrijf kunt maken. De oriëntatiedagen en trainingen zijn bedoeld voor werkzoekenden zonder uitkering en mensen met een bijstandsuitkering.

De gemeente Hoorn vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en een eigen inkomen kan verdienen. Daarom is Startwijzer gevraagd om ondernemerstrainingen te organiseren voor mensen die in Hoorn wonen en een baan zoeken.

Oriëntatiedagen
Altijd al gedroomd van een eigen bedrijf? Alles begint met een goed idee voor een eerste stap. Op 8 en 15 september zijn van 14.00 tot 17.00 uur de oriëntatiedagen bij Startwijzer in Hoorn. Samen met WerkSaam Westfriesland en Startwijzer onderzoek je in deze twee dagen of een eigen bedrijf bij je past. Daarnaast doe je een ondernemerstest en heb je een persoonlijk gesprek met een ondernemerscoach.

Ondernemerstraining
Als blijkt dat het ondernemerschap bij je past, kun je je aanmelden voor de ondernemerstraining. Deze is van eind september tot en met half november. In 7 bijeenkomsten leer je alles om een goed ondernemingsplan te maken. Daarnaast is het belangrijk dat je iedere week zelf aan je plan werkt. Dit kost 8 tot 20 uur per week. Na deze 7 bijeenkomsten heb je een goed ondernemingsplan. Je krijgt daarna begeleiding om het plan daadwerkelijk uit te voeren.

Aanmelden
Opgeven voor de oriëntatiedagen kan op www.startwijzer.info door het invullen van het online contactformulier of via [email protected] of 0229 274888. Inwoners van Hoorn die op dit moment geen werk hebben, kunnen zich gratis aanmelden. Deelname is niet vrijblijvend. Het is belangrijk dat je alle bijeenkomsten bijwoont. Wees er snel bij. Het aantal plaatsen is beperkt.