Snoep Brigade helpt katjes

Foto: Terracycle

Sinds enkele maanden is Hoorn een Fruittella-snoepverpakking recyclingpunt rijker. Initiatiefneemster van dit recyclingpunt is Afra Geurs. Zij zamelt met de lege snoepverpakkingen geld in voor de Cat Shelter in Limburg.

De Snoep Brigade is een gezamenlijk initiatief van Fruittella en TerraCycle. Consumenten kunnen met dit programma hun lege snoepverpakkingen gratis recyclen, als beloning hiervoor krijgen ze een financiële bijdrage waarmee een goed doel naar eigen keuze kan worden gesteund. Zo zamelt de familie Geurs dus in voor de Cat Shelter in Limburg.

De Cat Shelter is een organisatie die als doel heeft om hulpbehoevende katjes op te vangen en die extra verzorging te bieden. Als lid van de Snoep Brigade wil de familie Geurs de Cat Shelter ondersteunen “Op dit moment zamelen we alleen met ons gezin in, maar we doen het wel met hart en ziel.” De snoepverpakkingen worden op dit moment bij de familie thuis ingezameld.

De Cat Shelter is geen gewoon asiel. De katjes worden allemaal ondergebracht bij pleeggezinnen. Vanuit de pleeggezinnen worden de kittens uiteindelijk geadopteerd. Voor een goede verzorging van de kittens kan de Cat Shelter giften goed gebruiken. Daar doet Afra Geurs dan ook graag aan mee: “Het is misschien niet altijd veel wat we naar TerraCycle opsturen, maar die ene euro die we aan de Cat Shelter kunnen geven is het waard.”

Inmiddels zijn er verspreid over heel Nederland teams actief die op deze manier een concrete bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij. Alle ingezamelde snoepverpakkingen worden weer verwerkt tot nieuwe duurzame grondstoffen en producten.